02.06.2009

Tid for utplanting - og tid for hagemesse


Vi syntes vi var heldige i år som kunne plante ut sommerblomster så tidlig som 17. mai, med mange varme dager og netter – at det skulle komme nattefrost eller sånt noe var det neppe noen som så for seg. Nattefrost har det ikke blitt, heldigvis, men ikke langt unna. Kulingen i pinsehelga herjet stygt med blomstene i mange verandakasser, blomsterkrukker veltet og ble knust. Nei, vi skulle nok ha ventet til ut i juni likevel.
Men: Aldri så galt – trenger du nå nye planter og krukker, så finner du det på hagemessa som åpner torsdag 4. juni kl 10. Her finner du distriktets beste grønne forhandlere med planter som tåler nordnorsk ruskevær. Messa holder til utenfor Byggmakker i Margrethe Jørgensens vei, og hos Byggmakker får du kjøpt det meste av det du ellers trenger til hagesommeren din.

Hver av utstillerne på messa har sine spesialiteter i tillegg til et stort utvalg av sommerblomster, stauder, busker og trær:
  • Kvæfjord gartneri og hagesenter anbefaler andrevne flotte roser som allerede står i blomst. Ypperlig til store krukker på terrassen.
  • Lunde gartneri leverer sine berømte ferske Grytøyroser
  • Draglands planteskole har svært hardføre planter som blant annet fra Alaska, Sibir, Island og Nordkalotten
  • Rå videregående skole leverer velduftende og velsmakende urter – et must til grillmaten og salaten
  • John O. Fosli er vel kjent for medlemmene i Harstad hagelag for sine fuksia og pelargonier foruten sommerblomster og stauder
  • Harstad hagelag serverer kaffe og vafler og hageprat

Åpningstider: Torsdag og fredag kl 10 – 18, lørdag kl 10 – 15.
Du slipper å kjøre distriktet rundt for å komme til de flinkeste hagefolkene - på messa er de samlet for deg. Vi håper du kommer og besøker messa – du er hjertelig velkommen!

Hjelp gjerne hagelaget ditt ved å sende denne informasjonen videre til dine venner – og så treffes vi på messa.