24.04.2009

Salg av småplanter


John Fosli kommer til priklekvelden med salg av småplanter av sommerblomster som fuksia, pelargonium, sølvkrans m.m.

22.04.2009

Priklekvelden mandag 27. april kl 1730


Våren kom tilbake. Om 6 uker kan vi plante ut sommerblomstene. Du som ikke har sådd selv kan likevel få masse blomster i hagen. Kom på priklekvelden og velg blant masse forskjellige sorter. Vi starter kl 1730 i garasjen utenfor hovedinngangen til Byggmakker Per Strand (Margrethe Jørgensens vei 6).
Som hagelagsmedlem betaler du 70 kr uansett hvor mange planter du prikler. Ikke-medlemmer betaler 100 kr.
Du må ta med egne småpotter, brett, esker, merkepinner, tusj/blyant etc. Hagelaget sørger for jord. Og så er det bare å gå i gang.
Når du kommer hjem, er det viktig at du gir sommerblomstene "mykje lys og lite varme" - det vil si at solsteik i vinduskarmen ikke er særlig bra. Men lys må til, så mye som mulig. Lysrør er bra, vinduskarmen i et kjølig kjellerrom kan gå an.
Velkommen skal du være. Er du usikker på hvordan du skal gjøre det, er det mange som kan gi råd.

19.04.2009

Kong Vinter vil ikke gi seg


Blåveisene forsvant under sneen.

14.04.2009

Priklekveld i Byggmakker-garasjen mandag 27. april


Som i fjor inviterer hagelaget til priklekveld. Da har du sjansen til å skaffe deg sommerblomster og stauder og potteplanter i massevis for en svært rimelig penge, og uten å måtte søle med jord og potter hjemme. Det eneste du trenger når du kommer hjem med plantene, er et ikke alt for varmt sted med masse lys til å drive plantene frem i de neste 4-5 ukene frem til utplanting. Sommerblomstene må drives inne, men de fleste av staudene kan nok settes ut i pottene sine på et beskyttet sted i hagen med en gang, gjerne med fiberduk over til å begynne med.
Priklemøtet var svært godt besøkt i fjor. Vi gjør oppmerksom på at du som medlem i hagelaget får rabatt på deltakerprisen.
Flere opplysninger om priklekvelden kommer etter hvert. Følg med her på bloggen og annonse i Harstad Tidende.